Mode och kultur i Tokyo

Shibuya-distriktet i Japans huvudstad Tokyo, är en symbol för modernitet, high fashion och snabba levande. Resenärer på väg hit för första gången från sina vandrarhem Tokyo, bör dock varnas att det inte är för feg.


Moyan Brenn – 2014

Men när besökarna vänja sig vid affärs känslan av Shibuya som kännetecknas av den livliga, fem-vägs scramble övergången i Hachiko Square, kommer de att kunna se precis varför det här området är så populärt.

Handla

Tokyos modetrender är en sällsynt (och ofta chockerande) avvikelse från det vanliga och för dem som älskar att utforska de aktuella höjder i denna snabbrörliga besatthet, är Shibuya Centrum-Gai vägen ställe att börja.

Denna smala, trafikerad gata ligger nära den gigantiska videoskärmen i Hachiko Square och är svår att missa. Kantad med butiker som är fyllda med det senaste modet kläder och en del bisarra konstruktioner, det är en populär ungdom kaféet och en utmärkt plats för att insupa den lokala atmosfären.

Museer

Fortsätter med temat “ovanliga” Shibuya är också hem för några udda utställningar. Förmodligen den mest framträdande på listan över dessa konstiga attraktioner är Tobaks- och Salt Museum, som (som du kan förvänta dig) är specialiserat på insamling och undersökning av allt som rör dessa ämnen.

Bisarrt det än kan tyckas, är detta faktiskt en ganska fascinerande undersökning av historien om två kultur häftklamrar över hela världen. Den kontrasterande utvecklingen av de latinamerikanska rökning och japanska tobaksvanor är av särskilt intresse.

Ett annat museum (även med vissa marknadsförings övertoner) tillhandahålls hand om TEPCO Electric Energy Museum – TEPCO står för Tokyo Electric Power Company som har en del intressanta interaktiva skärmar.

Monument

Bland trängsel Shibuya: s snabba shopping och livsstil, det finns också några osannolika fläckar av lugn som ger en fredlig avvikelse från den livliga staden och packade Tokyo vandrarhem.

 

This entry was posted in Handla, Kultur i Tokyo, Mode, Mode och kultur, Modetrender, Museer. Bookmark the permalink.

One Response to Mode och kultur i Tokyo

  1. Mr WordPress says:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *