Destination Kuba!

Topyti-2008

Kuba är het just nu. Här finns allt du behöver veta. Den karibiska ön Kuba är ett fantastiskt resmål som har förbisetts av många i flera år p.g.a den komplexa politik som varit. Men i och med de senaste relation förändringen mellan Cuba och USA så har intresset för landet öka. Det är där jag kommer in för att hjälpa till. Efter några veckors resande, utforskande, av öarna runt Kuba, så har jag sammanställt en lista med tips om hur man kan undvika att göra enkla misstag på ditt kubanska äventyr .

1. Pengar

Glöm inte att ta ut dina pengar innan du lämnar de land du kommer ifrån. För att ta ut pengar på Kuba är en komplicerad fråga som många resenärer inte helt förstår innan man har anlänt. Uttagsautomater och banker i Kuba är extremt temperamentsfull, så det är viktigt att du tar ut de pengar du vill ha med dig på resan. Så att du inte fastnar utan några kontanter alls.

Det kan kännas påfrestande att bära stora summor pengar på dig, men tro mig när jag säger att du vill inte vara den personen som  blir strandsatta i Kuba utan kontanter. Och utan en fungerande bankomat på flera kilometers avstånd. Ta inga risker; kom ihåg att du inte behöver använda alla pengar du tar ut ; du kan alltid växla tillbaka de pengar du tar med dig hem.

Använd inte alla dina pengar på de första dagarna. För det är lätt att bli entusiastisk över allt Kuba har att erbjuda. Och att blåsa alla dina pengar inom de första dagarna är också ett stort misstag, eftersom det är väldigt komplicerat att ta ut mer! Detta är ett vanligt misstag, och ett som jag föll offer för. Vi blåste det mesta av våra pengar på spännande turer som vi trodde skulle sälja ut och lämnades nästan utfattig eftersom en majoritet av uttagsautomater inte accepterar betalkort, eller helt enkelt inte fungerar. För att göra saken värre är bankerna på lördagar och ibland helt tomma! Mirakulöst fann vi en fungerande ATM när du reser genom Sancti Spiritus. Vi kunde dock inte komma undan de rejäla bankavgifterna för transaktionen.

                                                                                               Mike_fleming-2008
Förvänta dig inte “Havanna” nattliv i hela Kuba. Kubas huvudstad Havanna, har ett onekligen spektakulär nattliv med kända föreställningar , några av världens största rom och livliga Salsa barer. Men låt dig inte luras; det är inte så överallt. Saker och ting är särskilt tyst om du bor på en av Kubas små öar som Cayo Guillermo eller Cayo Coco; du kan inte bara promenera in till stan för att gå på klubbarna eftersom det inte finns några. Med detta sagt, om du är villig att resa längre bort, finns det några dolda pärlor som Disco Ayala i Trinidad och La Cueva Del Jabali i Cayo Coco där resenärer kan festa hela natten i naturliga grottor.

2. Mat
Glöm inte bort att prova det lokala kubanska köket. Att få matförgiftning eller en upprörd mage efter att ha ätit exotisk utländsk mat är en rädsla för många, men låt inte detta hindra dig från att försöka några fantastiska kubanska kök. Några av de bästa måltider som vi hade var på lokala restauranger som låg på vägen. Kubanska stil chips ( groblad ) smakar faktiskt som Kettle Chips. Det roliga är att äta av det kubanska köket inte rubba min mage alls; Inte ens efter jag ätit av en skum Spaghetti Bolognese, så du behöver inte oroa sig alltför mycket om att prova nya saker, bara stoppa in och njut!

3. Se värdigheterna                                                                                                                  

paul bica-2009

Boka inte turer och utflykter utan att plannera. Om du är ivrig att se sevärdheterna genom organiserade turer, läs noga; för många av turerna har inslag av samma saker, annars du kan det bli så att du betalar för att göra eller se samma sak två gånger. Som exempel så bokade vi snabbt in oss på en tur; motorbåt och snorkling, och sedan hamnade vi på exakt samma plats på en av våra andra turer och även en tredje gång! Läs turné beskrivningar noggrant och be guider om specifika platser för att se till att du inte får betala för att göra samma saker två eller tre gånger .

This entry was posted in Cuba, Fantastiska Platser, Handla, Kända Barer, Klubbar, Nattliv, Restauranger, Sevärdheter, Turistattraktioner. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *